Staatssecretaris Alexandra van Huffelen bezoekt Bonaire, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten

14-04-2023

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties brengt van 16 tot 21 april een werkbezoek aan Bonaire, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten.

Dit is het eerste bezoek van de staatssecretaris sinds de eilandsraadverkiezingen van 15 maart op Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Tijdens haar reis zal zij dan ook kennis maken met de nieuwe Eilandsraden en Bestuurscolleges van de eilanden. Op Sint Maarten ontmoet de staatssecretaris de minister-president en heeft zij eveneens een overleg met de gouverneurs van Curaçao, Aruba en Sint Maarten.

Bonaire
Het werkbezoek van staatssecretaris Van Huffelen begint op 16 april op Bonaire, waar zij kennis maakt met zowel het nieuwe bestuurscollege als de nieuwe eilandsraad. Verder staan onder andere  bezoeken aan het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Caribisch Nederland, de Stichting Voedselbank Bonaire, Fundashon Cas Boneriano en boeren en bedrijven in de agrarische sector op de agenda. De staatssecretaris gaat ook langs bij het pas geopende call center van het openbaar lichaam Bonaire die de dienstverlening aan inwoners moet verbeteren, Verder opent mevrouw Van Huffelen een driedaagse workshop die in het teken staat van betere benutting van Europese fondsen.

Saba
Op 18 april reist de staatssecretaris door naar Saba, waar zij ook de onlangs geïnstalleerde eilandsraad en het nieuwe bestuurscollege ontmoet. Op de planning staan verder onder andere een ontmoeting met de Saba Business Association en een ronde tafel gesprek met stakeholders waaronder de Saba University, het ziekenhuis en het bedrijfsleven over de kansen die digitalisering nu en in de toekomst kan bieden. 

Sint Eustatius
Na Saba reist de staatssecretaris door naar Sint Eustatius, waar zij gesprekken zal voeren met het nieuwe bestuurscollege en de nieuwe eilandsraad. Op Sint Eustatius spreekt de bewindsvrouw met stakeholders over de uitdagingen en mogelijkheden van digitalisering en spreekt zij met leden van het projectteam Roaming Animals en geiteneigenaren.

Sint Maarten
Staatssecretaris Van Huffelen beëindigt haar werkbezoek op Sint Maarten, waar zij na een gesprek met premier Silveria Jacobs een overleg heeft met de gouverneurs van de landen Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Op de planning staat verder onder meer een overleg met de Hoofdofficier van Justitie. 

Op vrijdag 21 april reist staatssecretaris Van Huffelen weer terug naar Nederland.
 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen