Staatssecretaris Van Huffelen in Brussel en Parijs om te spreken over digitale waarborgen

28-02-2022

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering en Koninkrijksrelaties) is van 1 tot en met 3 maart in Brussel en Parijs.

Daar spreekt ze met verschillende bewindspersonen, Eurocommissarissen, Europarlementariërs en maatschappelijke organisaties over de menselijke maat op digitaal gebied en over digitale ontwikkelingen, online privacy en het stoppen en voorkomen van nepnieuws en polarisering.

De staatssecretaris vindt het van belang dat deze onderwerpen hoog op de Europese agenda staan: “Digitalisering heeft een grote impact op mensen, de samenleving, de fysieke ruimte en onze democratische rechtsstaat en gaat dat nog meer krijgen. Ik wil mij ook in Europa sterk gaan inzetten voor een veilige digitale samenwerking. Gebaseerd op publieke waarden, grondrechten en mensenrechten.”

Op 1 en 2 maart spreekt de staatssecretaris naast verschillende Europarlementariërs afzonderlijk met Eurocommissarissen Vestager (Mededinging en Digitale Samenleving), Breton ( Interne Markt),   Jourova (Waarden en Transparantie), Reynders (Justitie) en Urpilainen (Internationale Partnerschappen). 

Op donderdag bezoekt staatssecretaris Van Huffelen in Parijs de Franse minister voor publieke diensten: Amelie de Montchalin. De gesprekken dienen ook als kennismaking na het aantreden van het kabinet-Rutte IV. 


 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen