Minister en vicepremier Ollongren bezoekt Forum Holocaust en Antisemitisme

13-10-2021

Op het internationale Forum Holocaust en Antisemitisme, op 13 oktober in Malmö, stonden herdenken en de strijd tegen antisemitisme centraal. Namens het kabinet nam minister en vicepremier Kajsa Ollongren o.a. deel aan de breakout sessie 'Combating antisemitism and hate speech on social media'.

In de Nederlandse 'pledges' (zie bijlage) worden de vier initiatieven toegelicht die het afgelopen jaar zijn genomen in de strijd tegen antisemitisme.

Ollongren: 'Ruim 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog is het belang van herdenken van en leren over de Holocaust onverminderd groot. Tijdens het Malmö Forum heb ik opgeroepen om ons uit te spreken tegen het bagatelliseren van de Holocaust. Het dragen van gele sterren bij protesten tegen coronamaatregelen is kwetsend. De vergelijking gaat volledig mank en is ontzettend pijnlijk voor de slachtoffers van het nazi-regime.
 

Studies laten zien dat antisemitisme is toegenomen, ook tijdens de coronapandemie. Het is belangrijk daar altijd tegen op te staan, om het niet te laten gebeuren. Want antisemitisme is een gif in onze samenleving.’

 

 

Afbeeldingen

Minister Ollongren aanwezig op Malmö Forum over herdenking holocaust

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen