Verkiezingsdag # 2: minister Ollongren even terug waar zij opgroeide

16-03-2021

Vandaag is de tweede dag van het vroegstemmen: in alle gemeenten zijn op 15 en 16 maart enkele stembureaus open, vooral voor risicogroepen. Minister Kajsa Ollongren nam vanochtend een kijkje in Oegstgeest, om te zien hoe het daar tijdens deze verkiezingen reilt en zeilt.

Burgemeester Emile Jaensch ontving de minister op het stadhuis van Oegstgeest. Een rondleiding in het aldaar gevestigde stembureau gaf een goed beeld van hoe het er tijdens deze bijzondere verkiezingen aan toe gaat. Het maakte duidelijk dat de grondige voorbereiding van gemeente, stembureauleden en betrokken vrijwilligers resultaat hebben gehad.

 

Minister Ollongren: “Ik ben opgegroeid in Oegstgeest. Het doet mij daarom goed om te zien dat ook hier de gang naar de stembus goed geregeld is. Vier jaar geleden zaten ze hier met 89,21% opkomst ruim boven het landelijk gemiddelde. Het zou mooi zijn als we dit jaar ondanks de bijzondere omstandigheden ook weer een goede opkomst krijgen, want elke stem telt.”

 

Burgemeester Jaensch: “Ik ben blij dat zich in Oegstgeest zo veel vrijwilligers hebben aangemeld om te helpen in de stemlokalen. Dat is ook nodig, want we verwachten wederom een hoge opkomst in Oegstgeest. Ik vind het fijn dat de minister heeft kunnen zien dat we alles goed hebben voorbereid. Vandaag zijn er twee stembureaus open, maar morgen zijn het er veertien. Dat zijn alles bij elkaar heel wat stembureauleden, met twee shifts per dag. Extra leuk dat ook veel jongeren komen helpen.”

Campagne Elke Stem Telt

Op 15, 16 en 17 maart, de verkiezingsdagen van de Tweede Kamerverkiezing, bezoekt minister Ollongren diverse gemeenten om te kijken hoe het verloopt. De landelijke campagne Elke Stem Telt informeert kiezers over de wijze waarop zij hun stem kunnen uitbrengen. Ook in deze coronatijd wordt ervoor gezorgd dat iedereen kan stemmen. Want elke stem telt. Daarom zijn er dit jaar extra mogelijkheden om je stem uit te brengen. Zo gaat voor risicogroepen in alle gemeenten een aantal stemlokalen al open op 15 en 16 maart. Kiezers van 70+ hebben de gelegenheid gehad om per brief stemmen. En heb je coronaklachten? Dan kun je iemand machtigen om voor jou te stemmen. Kijk op www.elkestemtelt.nl voor meer informatie.

 

Afbeeldingen

Tweede Kamerverkiezing in Oestgeest

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen