Minister Ollongren bezoekt stemlokaal Tweede Kamerverkiezing in Heusden

17-02-2021

De gemeenten in Nederland zijn druk in de weer met de voorbereiding voor de Tweede Kamerverkiezing in maart. Vandaag nam minister Ollongren een kijkje achter de schermen in Heusden. Zij sprak daar met burgemeester Willemijn van Hees en twee ‘MogelijkMakers’ van de gemeente, die ervoor zorgen dat alles tijdens deze bijzondere verkiezingen goed en op tijd geregeld is.

Het bezoek vond plaats in ‘De Nieuwe Schuur’. Dit theater fungeert op 17 maart als stembureau en was vandaag ook al zo ingericht. Na een rondleiding gingen de gesprekken onder meer over de werving en training van stembureauleden en de dilemma’s die men tegenkomt bij de organisatie van de verkiezingen.

Minister Ollongren: “Theater ‘De Nieuwe Schuur’ is typisch zo’n plek waar creativiteit normaal gesproken de ruimte krijgt, maar waar dat nu even stil ligt. Dan is het extra mooi dat dit cultuurhuis een belangrijke bestemming heeft op 17 maart. De inwoners van Heusden kunnen met een gerust hart gaan stemmen op een bijzondere locatie. Daar ben ik blij om, want elke stem telt.”

Burgemeester Van Hees: “Wij doen er alles aan om de verkiezingen goed te organiseren. Ik ben er trots op dat het gelukt is om in Heusden goede locaties te vinden en voldoende stembureauleden te werven. Een pluim voor iedereen die zich hiervoor inzet. Dankzij hen kunnen onze inwoners in maart veilig hun stem uitbrengen.”

 

Campagne Elke Stem Telt

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezing bezoekt minister Ollongren diverse gemeenten om te kijken hoe het met de voorbereidingen gaat. De landelijke campagne Elke Stem Telt informeert kiezers over de wijze waarop zij in maart hun stem kunnen uitbrengen. Ook in deze coronatijd wordt ervoor gezorgd dat iedereen kan stemmen. Want elke stem telt. Daarom zijn er dit jaar extra mogelijkheden om je stem uit te brengen. Zo gaat vooral voor risicogroepen een aantal stemlokalen al open op 15 en 16 maart. Kiezers van 70+ kunnen ook per brief stemmen. En heb je coronaklachten? Dan kun je iemand machtigen om voor jou te stemmen. Kijk op www.elkestemtelt.nl.

Afbeeldingen

Werkbezoek Ollongren aan stembureau Heusden

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen